Waarom knutselen zo fijn is om te doen…

Samen knutselen is goed voor de ontwikkeling. Samen naar oplossingen zoeken, naar elkaar luisteren en dan samen tot de beste oplossing komen. Wanneer kinderen samen knutselen leren ze ook om elkaar te helpen, te delen en op hun beurt te wachten als een ander kind bijvoorbeeld de schaar eerst heeft. Buiten dat is het natuurlijk ook beregezellig om samen bezig te zijn.

Veel kinderen beleven veel plezier aan knutselen. Ze genieten ervan. Knutselen wordt niet alleen gedaan omdat het zo’n leuk resultaat geeft. Kinderen leren heel veel door te knutselen. Zo vergroot het bijvoorbeeld hun ruimtelijk inzicht. Super handig voor later!

Wist je dat door te knutselen, kinderen hun motorische vaardigheden versterken. Op de lijntjes knippen, het gedoseerd gebruiken van de lijm en verf, netjes binnen de lijnen kleuren, enz. Ook door gebruik te maken van verschillende materialen verbeteren kinderen hun fijne motoriek.

Kinderen leren waarnemen en logisch denken. Hoe zit het in elkaar? Hoe ga ik beginnen? Waar kan ik dan het beste mee beginnen? Zo wordt er naar oplossingen gezocht. Natuurlijk zijn wij erbij om te helpen wanneer een kindje het lastig vindt maar we helpen vooral om samen met de kinderen naar oplossingen zoeken. 

Knutselen is ook erg goed voor het zelfvertrouwen van de kinderen. Ze zijn natuurlijk mega trots als hun knutselwerkje af is.

Het is natuurlijk vooral een feestje om te kunnen knutselen. Gezelligheid staat voorop en daar doen Lisette en Mirjam natuurlijk hun uiterste best voor om dat iedere maandag weer te bereiken 😉

[njwa_button id="2799"]